Page 21 - Quality Internship Guide
P. 21
• Υλικό σχετικά με τη φιλοσοφία, τις αξίες, ΒΗΜΑ 2. Η εταιρεία οφείλει να μεριμνά ώστε ο
το όραμα και την αποστολή της εταιρείας κάθε πρακτικάριος να έχει έναν συγκεκριμένο
και περιγραφή των μελών εκείνων από το επιβλέποντα, ο οποίος είναι κατάλληλα
προσωπικό που θα συνεργαστεί καταρχήν εκπαιδευμένος για αυτό το καθήκον. Ο ρόλος του
μαζί τους επιβλέποντος είναι να καθοδηγεί τον πρακτικάριο
καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος, να
• Προσδιορισμό συγκεκριμένου χρόνου για την
λειτουργεί ως σημείο επαφής για ενδεχόμενες
ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας
ερωτήσεις και απορίες και να υποστηρίζει τον
• Ενημέρωση σχετικά με τους Κανόνες Υγιεινής
πρακτικάριο στη γενικότερη επαγγελματική
και Ασφάλειας που ακολουθούνται
του εξέλιξη. Συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως
• Ενημέρωση και παροχή του εγχειριδίου (ή/και η μηνιαία αξιολόγηση προόδου καθώς και η
του link) σχετικά με τον Κώδικα Δεοντολογίας μεσοπρόθεσμη αξιολόγηση, όπου αποτυπώνεται
και τον Κανονισμό Εργασίας της εταιρείας και τεκμηριώνεται η πρόοδος του πρακτικάριου
και συγκρίνεται με τους αρχικούς στόχους βοηθούν
• Ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία
πολύ στην παρακολούθηση της εξέλιξης.
διαχείρισης των εσωτερικών παραπόνων και
Μία άλλη ωραία ιδέα είναι η υποστήριξη του
καταγγελιών
πρακτικάριου από ένα άλλο νεαρό μέλος της
• Επεξήγηση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών ομάδας (buddy) το οποίο λειτουργεί ως πιο
στόχων και σκοπών, όπως αυτά αναφέρονται ανάλαφρη πηγή συμβουλών και καθοδήγησης.
στην περιγραφή θέσης εργασίας
• Προσδιορισμό των συγκεκριμένων χρονικών Η συστηματική επίβλεψη εξασφαλίζει την
πλαισίων, για τις πρώτες ιδίως εβδομάδες, αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής
οπότε ο πρακτικάριος μπορεί να κάνει διαδικασίας και η εταιρεία βεβαιώνεται ότι
συναντήσεις με στελέχη της εταιρείας ώστε να μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα από την επένδυσή
μάθει περισσότερα για τον ρόλο τους της. Την ίδια στιγμή οι νέοι προϊστάμενοι έχουν
πάρα πολλά να ωφεληθούν από τα προγράμματα
πρακτικής άσκησης, (εφόσον έχουν εκπαιδευτεί
κατάλληλα).
p. 18