• Studio Live Media

Το Ελληνο- Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή του Φαρμακευτικών Εταιριών με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν τη διοργάνωση του 3ου VideoCast με τίτλο: Φαρμακευτική Καινοτομία: To θετικό αποτύπωμα στην απασχόληση, με προσκεκλημένη ομιλήτρια την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κυρία Νίκη Κεραμέως.   Στη συζήτηση με την Υπουργό κα Ν. Κεραμέως θα συμμετάσχουν, η κα Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών του Επιμελητηρίου, η κα. Ελισάβετ Προδρόμου, Μέλος της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών του Επιμελητηρίου και ο κ. Κώστας Αθανασάκης, Οικονομολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Οικονομικής Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Απόστολος Μαγγηριάδης, Δημοσιογράφος, ΕΡΤ ενώ θα την προλογίσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μπακατσέλος.

Η 3η εκπομπή  θα εστιάσει στη συμμαχία μεταξύ φαρμακευτικής καινοτομίας και απασχόλησης καθώς η καινοτόμος φαρμακευτική βιομηχανία προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης και διεθνούς σταδιοδρομίας, απασχολώντας καταρτισμένο και υψηλά αμειβόμενο προσωπικό. Επενδύοντας στα ταλέντα και στην εξέλιξή τους, δημιουργεί πρότυπα εργασιακού περιβάλλοντος που προάγουν την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου. Με αυτά τα κίνητρα, η βιομηχανία καταφέρνει να προσελκύσει ταλέντα από το εξωτερικό, ενισχύοντας το brain regain, ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα περιβάλλον συνεργασίας και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών.  Παράλληλα, η καινοτόμος φαρμακευτική βιομηχανία έχει θετικό αντίκτυπο στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ λειτουργεί και ως πολλαπλασιαστής για την εθνική οικονομία, δημιουργώντας πλήθος θέσεων εργασίας, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο, διαμορφώνοντας έτσι ένα οικοσύστημα που υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και την ευημερία της κοινωνίας.

Η πρωτοβουλία αυτή του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η οποία περιλαμβάνει 4 στοχευμένες και ιδιαίτερης αξίας συζητήσεις έρχεται να εμπλουτίσει τον δημόσιο διάλογο με ιδέες, τάσεις και καλές πρακτικές που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την προσπάθεια για βελτίωση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες: v.tseritzoglou@amcham.gr | 210 6993559 (ext. 10) and g.mamali@amcham.gr | 210 6993559 (ext. 24)